Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@05:37:57 GMT

پایان فوران آتشفشان جزایر قناری پس از سه ماه

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۷۲۴۷

پایان فوران آتشفشان جزایر قناری پس از سه ماه

مقامات اسپانیایی روز شنبه ۲۵ دسامبر (۴ دی) اعلام کردند که فوران آتشفشان در جزیره لاپالما که صد‌ها خانه و زمین کشاورزی را ویران کرد، پس از سه ماه پایان یافته است.

این بیانیه به دنبال ده روز وضعیت آرام آتشفشان کومبره ویه‌خا در جزیره لا پالما که بخشی از جزایر قناری است اعلام شد. با این حال مقامات جزایر قناری اسپانیا تاکید کردند که وضعیت اضطراری در لا پالما به دلیل آسیب گسترده ناشی از فوران پایان نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ جراحت یا مورد فوتی مستقیما در ارتباط با این فوران که در ۱۹ دسامبر آغاز شد گزارش نشده است، اما این فوران باعث تخریب ۱۳۴۵ واحد خانه که اغلب در ضلع غربی لاپالما قرار داشتند شد. از سوی دیگر به مدارس، کلیساها، مراکز بهداشتی و زیرساخت‌های کشاورزی نیز آسیب وارد شد.

این فوران با زلزله‌های مکرر همراه بود و در واقع نخستین فوران این آتشفشان از سال ۱۹۷۱ و طولانی‌ترین آن در این جزیره با جمعیت حدود ۸۳ هزار نفر بوده است.

به گفته مقامات محلی، خسارات ناشی از فوران این آتشفشان می‌تواند به رقمی فراتر از ۹۰۰ میلیون یورو برسد.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا که چندین بار در طول فوران از لاپالمان بازدید کرد گفت که دولت پس از فاجعه به بازسازی این جزیره کمک می‌کند. وی امروز، پایان فوران را «بهترین هدیه کریسمس» توصیف کرد.

او ماه گذشته در جریان بازدید از این جزیره گفت: «زمانی که جریان گدازه‌ها متوقف شود، همه نهاد‌های عمومی به کار خود برای تعمیر، بازسازی و راه‌اندازی مجدد لاپالما برای آینده‌ای بهتر ادامه خواهند داد.»


کشاورزی و گردشگری صنایع اصلی جزایر قناری هستند که به‌دلیل آب و هوای معتدل، مقصدی محبوب برای بسیاری از مسافران اروپایی است.

 

منبع: یورونیوز

منبع: فرارو

کلیدواژه: آتشفشان جزایر قناری جزایر قناری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند

مجله ساینس اخیراً مقاله‌ای علمی را منتشر کرده که در آن توضیح داده است گروهی از ستاره شناسان با انجام مطالعه‌ای بر روی قمر Io دریافتند که فعالیت‌های آتشفشانی در این قمر حداقل ۴.۵ میلیارد سال است که ادامه دارد.

این مجله به نقل از دانشمندانی که این مطالعه را انجام داده اند، می‌نویسد: ترکیب متقارن اتم‌های فرار در جو آیو، از جمله ترکیبات گوگرد و کلر، منعکس کننده تاریخچه فعالیت‌های آتشفشانی در این قمر است. ما نسبت این ایزوتوپ‌ها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که انتشارات صادره از آتشفشان‌های آیو حاوی سطوحی بسیار بالا از اشکال سنگین هر دو عنصر است و این نشان می‌دهد که آتشفشان‌های آیو از زمان‌های خیلی دور به شدت فعال بوده اند.

مطالعات انجام شده توسط دانشمندان نشان داد که انتشارات ناشی از آتشفشان‌های آیو حاوی نسبت‌های بی سابقه ایزوتوپ‌های سنگین عناصر "سولفور-۳۴" و "کلر-۳۷" است و حدود ۹۹.۹ ٪ از ذخایر اولیه این مواد از اعماق قمر آیو، در نتیجه فعالیت‌های آتشفشانی، به فصا پرتاب شده اند.

این نتایج توسط گروهی از دانشمندان آمریکایی و نیوزلندی به سرپرستی کاترین دی کلر دانشیار موسسه فناوری کالیفرنیا به دست آمد. این گروه قمر آیو را با استفاده از تلسکوپ میلیمتری ALMA در رصدخانه Liano de Chajnantor در صحرای اتاکامای شیلی زیر نظر گرفتند.

منبع: روسیا الیوم

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • نخستین امپراتور روم کجا دفن شد؟
  • (ویدئو) فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان
  • فیلم/ فوران آتشفشان در اندونزی
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • هشدار وضعیت اضطراری در پی فوران آتشفشانی در اندونزی
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • چرا نمی‌توانیم همه زباله‌های‌مان را داخل آتشفشان‌ها بسوزانیم؟